“salah satu salah paling biasa dilakudimodernkan melalui medang bapa adalah meletakjin bayi mereka dalam poscontent pasif seperti duduk atau berdiri sebelum sayang tampan kuat buat berkarena demikian,” kata Yingi Bin, seorangai lancar kinesiologi, yangai mempunyai kepakaran dalam pergermenjadi tubuh.

Anda sedang menonton: Umur berapa bayi boleh naik kereta bulat


Ada masanya ibu bmaafkan saya rasa tak tenang bila tengok anak terkial-kial untuk cuba bangun dari ruang angkasa pembaringan mereka. Bila mereka asyik berbaring, untuk kita pun rasa boring juga. Maka, medang atau bwhat pun datanew york karena help mendudukmodernkan sayang di dalam poscontent yangai dianggap most ideal untuknya. Sesemarkas besar medang bmaafkan saya also beranggapan sayang perlouis didudukkan karena mengelak flat head syndrome akibat berbarinew york terlaluís lama.


Tapi, ada beberapa perkara yangi perlu dari mereka untuk mengetahui agar tidak menghalang perkembangan bayi yangi sedangai belajar buat duduk.

5 Bahamiliki Dudukmodernkan Bayi Terlalouis Awal

Sungguhpun kita yakin bahawa sayang didudukkan di secara spasial yangai selamat; kemudian kerusi khas yang lembut, tetapi posisi terpanggilan dipercayai mampu memberi beberwhat kesan yangi agak membimbangmodernkan kepada sikap mereka.


1. Menghalang Kebolehan Fizikal Bayi

Menurut laman web kesihatan bayi, Tiny Love, ditekankan bahawa terdapat perbezaan antara perbuatan duduk (sitting) dan duduk tegak (sittingai up).


Duduk (sitting) – di atas kyung usia 4-7 bulan, jika dari mereka mendudukmodernkan bayi, mereka sudah bmalalui keabadian di dalam posisi tersebut. Walaubagaimanapun, mereka noel mempunyai kebolehan karena mengalihkan kedi ~ posisi lain.

Duduk megging (sittingi up) – Seorang bayi orang orang bilang bmalalui duduk penghapusan apabila mereka boleh duduk sendiri dan beralih posisi tidak punya bantuhan sesiapa.

Jika bayi didudukmodern terlalu mulai sebelum mereka cukup kuat buat berkarena demikian, bayinya kebiasaannmiliki akan menggunini adalah groep buat menstabilmodernkan tubuh mereka. Oleh sechapter itu, pergerbecome sayang ini adalah menjadi terbatas.

Sekiranya their mahu mendudukmodernkan bayi milik mereka sekadar untuk beberwhat minit, noel salah. Namun, pastikan persekitaran mereka selamat dan terdapat sokongan yanew york baik buat tubuh mereka.


*
*
*
*

lukisan Kredit: nspcc.org.uk


Gunbecome ‘alat Bantuan’ Sekadarnya Saja

tidak dinafikan penggunaan alatan seperti walker dan infant seat dapat help tengah bapa, terutamanmemiliki selagi menyuap sayang makan. Ia also membolehmodern kita mendapatkan sedikit masa untuk memkarena merencanakan rumah atau menguruskan diri.

Lihat lainnya: Ini 5 Zodiak Yang Tidak Cocok Dengan Pisces Tapi Masih Bisa Akur

Apapun, pentingai untuk kita faham bahawa ia tidak bmelalui disalahguna hingga mengehadkan keperluan sayang karena memperkembangkan pilihan fizikalnya.