Ini adalah sedikit panduan mendapatkan tiket penerbangan yanew york boleh sudah saya pikirkan güns dari Malaysia ke utara India. India ni mendesak luas,tak larat nak travel by bus or train, so flight menjimatmodern masa dan gawangnya adalah nak golek-golek atas salji di Kashmir bukan nak jelajah India.Jika mengbawa pulang penerbangan terus KL-Srinagar, harganmemiliki mahal iamenemani itu tentang RM2700 keatas menjangkau Jet Aircara dll. Machapter bagi aku. Masa Air Asia flight ke Delhi memong murah, sekarangai takde lagi yangai murah.jadi ada yanew york cadangkan alternatif fly setelah Singapore dulu, malalui New Delhi dan byk lainnya alternatif. Bagaimanapun masih mabab circa Rm2200 camtu. Nehi,nehi.memanggang peluang yangi ada dan paling murah adalah terbang mencapai connectingai flight atau hop in flight.Caranmemiliki ialah:1. Cari flight Air Asia dari KL-Kolkata. Harga selalunmemiliki dalam RM700-800 return.(termasuk makan,baggage dan segenap sekali. Tak ambil food another murah batin rm600)
*
Delhi from top
2. Dari Kolkatta setelah Srinagar, ambil syarikat airlinpita india. Macam aku, bawa pulang Indigo Airlines.take Kolkata-Srinagar return, harganmiliki kalau tempah awal dapat senjata dalam RM700-800.untuk tempahan di website makemytrip.com. Senanew york dan murah dari website lain. Enim karena kedua-dua airlinpita pengukur dapat lah bawah RM2000.00. Masa aku tempah aku dapat harga di dalam RM1700 seorangi buat KL-Kolkata-Srinagar dan return. Masih güns dari untuk mengambil direct flight. All in.Cuma tido di airport sementara menunggu flight seterusnmiliki satu kemestian.Aku terbangi KL-Kolkata petang, sampai usai Initu jam 5petang cmtu. Kastam dan check-up bagai mau kota 7 baru siap. Enim malam tu, tido di airport sechapter pagi esok kul 8pagi nak catch flight Kolkata-Srinagar.enim rugi bawa pulang bilik hotel sechapter dok kejap je, kul 5pagi kena gerak setelah airport dah. So karena cam gelandangan la kan, tido kat airport.Kata nakkan adventure? 3. Masa terbalik pulak Srinagar-Delhi-Kolkata. Transit kat Delhi 2 jam. Ada yangai transit atau layover lama di Delhi (22hrs) boleh la nak jencara disana. Cuma yangai lecehnmemiliki bila dah dilepas airport ni payah nak dimasukkan balik...kastamnya strict sikit (banyakkkk). Jadi aku ambik transit yangi 2pukul je. Takyah berangan masa transit tu nak pi Taj Mahalaman nanti apa, tak sempat ok. Dgn jln jam, Taj Mabab dah tutup waktu petang pun.I have to save my ass.jadi tiket flight bejumlah RM1700-RM1800 seorang. Berbaloi kan dari ambil direct flight. Ini backpacker style ok,bajet adalah tight dan fight. Akibat kalo tempah awal leh dapat another güns batin Rm1400-1500 tau. Return.So bajet untuk backpack ke Kashmir dalam RM3000/pax. Tolak flight tiket RM1700 (kalau tempah awal dapat batin RM1400 je), ada lagi RM1300 belanja. Rm300 terima kasih kembali tolak karena buat paspor (RM170), beli barangi keperluan lain dan bass ke KLIA.enim belanja sebenar bila sampai ke Indialah adalah RM1000, ada berani tak?di atas aku tampan dah tu untuk 2 minggu backpack jika posting ulang dgn travelmate hotel, taxi dan servis lain. Yangai ni tak tedimasukkan duit shoping. India masih dikira güns kos hidup, dan halal enim hal mmenjadi tu tak perlouis ikat perut. Hotel pun masih banyak yangai budget hotel. Dan hotel dia perbandingan tentang 500rp-1000rp iaitu RM28-600.Murah, bagikan lah dgn travelmate, memongolia menguntungkan.
*
security stampfor hand luggage



Anda sedang menonton: Tiket murah ke kuala lumpur 2016

*

*



Lihat lainnya: Visa Yang Dapat Digunakan Untuk Berulang-Ulang Memasuki Suatu Negara Adalah

*
Delhi airport
p/s-now i"m at Kashmir..will blog about Kashmir soon..UPDATE: Malindo Airlinpita pengukur dah karena pernerbangan ke Delhi. Another güns dan mudah. Caranmemiliki amik tiket KL-Delhi dan di Indialah amik tiket Indigo airlinpita pengukur (bmelalui tempah di makemytrip web) dari Delhi nanti Srinagar. Tempah mulai could di dalam RM1000-RM1200. Memang jimat.