TEKA TEKI most LAWAK, LUCU DAN SUSAH

Teka teki adalah aktiviti tes dorongan yanew york dimainmodernkan darimana azali. Ia melambangmodern kreativiti sosial untuk kita batin berhibur. Biasanya, elemen lawak disuntik di di dalam play teka teki such penambah perisa. Selain memberikan anda mental exercise dan bmelalui memberikan intellectual pleasure atau keseronokan intelektual apabila milik mereka dapat anck soalan teka-teki mencapai betul!

KOMPILASI SOALAN TEKA TEKI SUSAH & LAWAK

menawan manakah milik mereka di dalam arena teka-teki? Cubalah jawab kombinasi teka teki lawak dan susah ini! untuk setiap jawapan betul, Nora Danish bagi milik mereka 5 markah. Tapi, dari mereka kena la berlaku jujur, ya? Fikir dulu masak-masak dan gunbecome talian hayat baru penampilan jawapan teka teki ini. Then kongsidimodernkan markah their di bahagian komen, dan bagikan soalan teka teki lawak ini di Facebook untuk mencabatangan rakan-rini adalah anda!

FASA 1: SOALAN TEKA TEKI LUCU & SUSAH NO. 1 – NO. 10

SOALAN 1

Sebuah basikal ada tayar, lepas tayar pulak ada secara spasial duduk, lepas ruang angkasa duduk ada pulak besi, lepas besi, ada handle, lepas handle apa?

mengklik untuk penampilan jawapan


 SOALAN 2

Ada satu benda ni, kalau kita tak bagikenal orangai yanew york kita ada dia, itu become firmicutes ada. Tapi, kalau itupenggunaan bagikenal je orang, terus dia enim tak ada. Apakah benda ni?

mengklik untuk penampilan jawapan


 SOALAN 3

*

di dalam banyak-banyak fire la kan, ada setipe fire yanew york tak panas. Fire maafkan saya tu?

mengklik karena penampilan jawapan


SOALAN 4

kapan ingin memengharapkan susah nak dapat. Tapi bila dah dapat, ia dibuang macam tu saja. Apa bendanmiliki tu?

klik untuk lihat jawapan


SOALAN 6

*

Kenwhat Superman selalu paksai baju ketat je?

mengklik karena penampilan jawapan


SOALAN 7

dia ada kerumunan kaki, tfire itu ndak binatang. Itu lalu ikut landasan, tfire itu bukan keretapi. Apakah dia?

mengklik untuk penampilan jawapan


Zip.

Anda sedang menonton: Teka teki susah gila dan jawapan


SOALAN 8

Apakah binatangai yangai kehidupan di udara, darat, dan tambahan air?

klik buat melihat jawapan


Burungi king Udang, sehalaman dia enim burunew york di udara, king di darat, dan udanew york di laut.

SOALAN 9

batin banyak-banyak nasi la kan, nasi maafkan saya yanew york bmelalui bergerak sendiri?

klik buat lihat jawapan


SOALAN 10

*

Kalau seorang, dialah sendiri tahu. Bila berdua pula, dua-dua mesti tahu. Tapi kalau bertiga, tiada yanew york untuk mengetahui kecuali oranew york yang buat. Kalau berempat pula, lagilah tak tahu. Maafkan saya dia tu?

klik karena penampilan jawapan


FASA 2: SOALAN TEKA TEKI LAWAK & SUSAH NO. 11 – NO. 20

SOALAN 11

lampu trafik ni mula-mula kuning. Lepas tu merah. Lepas merah, hijau. Lepas hijau, apa?

klik karena using jawapan


SOALAN 13

*

Saya ada 11 tangan, 24 kaki, dan 7 kepala. Siwhat saya?

klik karena penampilan jawapan


SOALAN 14

apa benda yang kita bmelalui nampak, tapi bila itupenggunaan cuba pegang tak dapat-dapat walaupun dialah tak lomba pun?

klik karena penampilan jawapan


SOALAN 15

*

Ada 3 sekawan tretan mandi-mtheir di kolam renang. Tfire lepas mandi, just 2 orang yang kepalanya basah. Kenapa yang lainnya seorang ni tak basah?

klik karena using jawapan


SOALAN 16

Adalah sebuah kampunew york terpencil di selatan Malaysia, ada seorang wanita yangai baru melahirdimodernkan anak. Lepas anak dialah lahir, dia terus namini adalah “Sarah”. Kenmaafkan saya ?

klik untuk using jawapan


SOALAN 17

Ada brader ni nak naik bas, tfire itu ada 50 sen je. Masalahnya, tambangi basis usai ruang angkasa itu nak tretan tu kena gaji 60 sen. Cuba teka apa dia untuk untuk dapat setelah ruang angkasa tu??

klik buat lihat jawapan


SOALAN 18

*

apa benda yang untuk kita bmalalui tengok menjangkau cermin tetfire tak bmalalui ditengok mencapai mata kepala untuk kita sendiri?

klik untuk melihat jawapan


SOALAN 19

Kalau gajah meniti, titi tu patah. Lepas tu kambing pulak yangai nak lalu. Hah, apa pulak yanew york patah?

klik untuk melihat jawapan


Patah balik.

SOALAN 20

Kenwhat agaknmemiliki hidungai lembu biasanmemiliki berair?

klik untuk using jawapan


Sehal lembu tak pandai kesat hidung mencapai tisu. Lainnya satu sebab tak tangkap dupa bapak dia.

FASA 3: SOALAN TEKA TEKI LAWAK & SUSAH NO. 21 – NO. 30

SOALAN 21

di dalam banyak-crowd kuih, kuih what yangi bukan kuih?

klik untuk melihat jawapan


Kuih-Teow. Ahaks.

SOALAN 22

catatan maafkan saya yang kecepatan penyimpangan dalam kamus?

klik untuk using jawapan


SALAH.

SOALAN 23

Bila masa yanew york dari mereka terusmodernkan kapan merah, pastu pegang selama hijau?

klik untuk using jawapan


SOALAN 24

Siwhat yang hilang kepala di waktu pagi, tfire ada kepala semula di times malam?

mengklik untuk using jawapan


SOALAN 25

Samiliki berada di atas air, tfire tak boleh berenangi ataukah bergerak. Simaafkan saya saya?

klik untuk melihat jawapan


SOALAN 28

Ada sunew york tak ada air, ada pokok tak ada buah, ada rumah tak ada orang. What dia?

klik untuk using jawapan


Peta.

SOALAN 29

dalam banyak-banyak bunga, bunga what warna hitam?

klik buat using jawapan


Bunga tayar.

SOALAN 30

Bila gajah memanggang monyet, laluís singa memanggang monyet, dan kambing tambahan enim monyet. Maka, monark enim apa?

klik buat penampilan jawapan


BONUS: TEKA TEKI MATEMATIK DAN JAWAPAN

Tak puas mencapai teka teki lawak menjuluki tadi? OK, jom bermain teka teki matematik pula!

SOALAN 1

*

dalam satu pertandingan lumba lari, milik mereka telah berjamiliki memotong pebalapan di angkasa ke-2. Jadi, sekarangai dari mereka di angkasa yangai setelah berapa?

klik untuk penampilan jawapan


SOALAN 2

P/s.: Pastimodernkan dari mereka congak saja ya. Tak power la kalau guna kalkulator.

bawa pulang 1000 dan tambah 40. Sekarang tambah lagi 1000. Kemudian, tambah lainnya 30, dan lagi 1000. Lepas tu, tambah 20, tambah 1000, dan akhir begitu banyak, begitu banyak 10. Jadi, berapa yang milik mereka dapat?

klik buat melihat jawapan


SOALAN 3

di dalam kalendar setahun, ada bulan yanew york ada 30 hari, dan ada bulan yang just ada 31 hari. Jadi, bermaafkan saya bulan yangi ada 28 hari?

klik buat lihat jawapan


SOALAN 4

*

Satu hari their sakit kepala. Dalam banyak-kawanan ubat, doktor bagi 3 biji ubat je. Tapi syaratnya, milik mereka perluís mmenjadi satu benih setiap setengah jam. Jadi, berapa lama dari mereka perludimodernkan karena mmenjadi kesetiap orang 3 biji ubat tu?

klik karena penampilan jawapan


1 jam, bukan 1 jam setengah. Contoh: Ubat pertama makan jam 1:00, ke-2 pukul 1:30, dan ke-3 kota 2:00.

SOALAN 5 (INI YAng paling SUSAH)

Samemiliki rasa semua orangai pernah mendengarkan soalan teka teki ini, tapi sampai sekarangai pening macam mana nak jawab.

Usop hebukan pembelian sepasangai baju baru berharga RM20. Sechapter itu tak ada duit, dialah pinjam RM10 daripada Ayah, dan another RM10 daripada Ibu. Maka, mencapai happy Usop trete setelah Jakel buat purchas baju baru tu. Tfire bila dah sampai, alih-alih ada diskaun RM5. Jadi, Usop pun beli la baju tu dan masih ada endapan RM5. Bila menggoreng rumah, Usop bagi RM1 kat Ayah dan RM1 kat Ibu. Enim sekarang, Usop hhutang ayah RM9 dan hdebt medang pun RM9.

Lihat lainnya: Sepatu Nonslip Lantai Warna Yang Cocok Untuk Bayi Laki-Laki Dan Perempuan

Kalau fikir balik, kat tangan Usop tinggal RM3.

RM9+RM9+RM3=RM21

Tapi Usop pinkota RM20 je tadi. Macam mana bmelalui ada lebih RM1?

klik untuk lihat jawapan


sebenarnya tak patut sudah saya pikirkan duit yangi ada diatas Usop sebab dah kira dalam jumlah duit yanew york Usop masih pinjam. So, kiraan yanew york betul adalah RM9+RM9+RM2 (dah diberi kedi atas Ayah & Ibu) = RM20

their ada teka-teki yang lebih mencabar, lagi lucu atau lawak cazy untuk dikongsi bersama?

silakan pos di bahagian komen!